Guvernatori i Floridës DeSantis po hyn zyrtarisht në garën për president të SHBA-së

Spread the love

Guvernatori i Floridës DeSantis po hyn zyrtarisht në garën për president të SHBA-së

Zagreb/Prishtina, 18 maj 2023 – Guvernatori republikan i Floridës, Ron DeSantis (44 vjeç), do të hyjë zyrtarisht në garën për presidentin e SHBA të 2024-ës javën e ardhshme, raportoi Wall Street Journal, duke cituar burimet e veta.

DeSantis ka të ngjarë të paraqesë dokumentet për të shpallur kandidaturën e tij më 25 maj që të përkojë me një takim donatorësh në Miami.

Një ftesë për ngjarjen e 25 majit thoshte se do të ishte një mundësi për donatorët që të fillonin “punën”, një aludim i dukshëm për mbledhjen e parave për DeSantis, sipas një burimi të njohur me ngjarjen.

DeSantis është ndoshta kërcënimi më i fuqishëm ndaj përpjekjes së Trump për të fituar nominimin republikan për një mandat të tretë në 2024. Sondazhet tregojnë se ai është më i pozicionuar në mesin e republikanëve për të përballur ish-presidentin Trump, i cili tashmë ka shpallur kandidaturën e tij.

Trump e ka kritikuar gjithnjë e më shumë guvernatorin e Floridës javët e fundit dhe ruan një epërsi komanduese në zgjedhjet paraprake republikane të vitit 2024, sipas një sondazhi të fundit të Ipsos.

DeSantis studioi në universitetet elitare të Yale dhe Harvard. Përveç kësaj, ai ishte në marinën amerikane dhe mori pjesë në ndërhyrjen ushtarake në Irak.

Pas shërbimit aktiv ushtarak, DeSantis punoi si prokuror federal dhe hyri në Kongresin Amerikan për herë të parë në vitin 2012, si Përfaqësues i SHBA për Distriktin e Gjashtë të Floridës. Ai u bë Guvernator i Floridës për herë të parë në vitin 2018 dhe u rizgjodh nëntorin e kaluar. [GN/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply