Hekurudhat ruse planifikojnë të ndërtojnë një qendër të unifikuar dispeçer në Serbi

Spread the love

Hekurudhat ruse planifikojnë të ndërtojnë një qendër të unifikuar dispeçer në Serbi

Hekurudhat Ruse planifikojnë të krijojnë një Qendër të Unifikuar Dispeçer për kontrollin e trenave në Serbi deri në vitin 2025. Kështu thuhet në materialet e kompanisë të paraqitura në samitin ruso-afrikan, transmeton agjencia ruse e lajmeve TASS.

[31 korrik 2023]

“Dokumentacioni i projektit është zhvilluar për krijimin e një Qendre të Unifikuar Dispeçer (EDC) për kontrollin e trafikut të trenave në Serbi,” citon TASS, duke kujtuar se një marrëveshje për ndërtimin e një EDC në qytetin e Beogradit u nënshkrua më 21 dhjetor 2022.

Zbatimi i projekteve është planifikuar, siç thuhet, në periudhën 2023-2025.

Në kuadër të marrëveshjes së nënshkruar me Serbinë në vitin 2019, kanë përfunduar punimet kryesore në rrjetin e kontaktit në seksionet dhe stacionet e linjës Stara Pazova – Novi Sad, si dhe është ndërtuar dhe dorëzuar në funksionim provë nënstacioni Inxhija. Gjithashtu ka përfunduar projektimi i rindërtimit të linjës Valjevë-Vrbnicë, sipas materialit të kompanisë.

Që nga viti 2014, RZD International ka modernizuar dhe ndërtuar hekurudhat e Serbisë sipas një kontrate të nënshkruar në vitin 2013. Shuma totale e kontratës është 941 milionë dollarë, nga të cilat 800 milionë dollarë janë ndarë nga një kredi shtetërore për eksport të dhënë nga Qeveria e Federatës Ruse për Qeveria e Republikës së Serbisë, sipas agjencisë ruse të lajmeve.

Aktualisht, ka përfunduar rindërtimi i linjave Beograd – Pançevë, Resnik – Valjevë, objekte infrastrukturore në kuadër të zhvillimit të korridorit 10 të transportit pan-evropian. 27 trena me naftë të prodhimit rus janë dorëzuar në Serbi.

Samiti i dytë Rusi-Afrikë po mbahet në Expoforum në Shën Petersburg dhe paralelisht është organizuar një forum ekonomik dhe humanitar. Motoja ishte, si herën e kaluar, Për Paqe, Siguri dhe Zhvillim.

Ngjarjet organizohen nga Fondacioni Roskongres. TASS është agjencia e fotografive dhe partneri mediatik i Samitit dhe Forumit dhe është gjithashtu mikpritës i Forumit të dytë Ruso-Afrikan të Medias.[Danas]


Spread the love


Leave a Reply