Izrael: Njëzet ushtarë të vrarë nga “zjarri miqësor” që nga fillimi i operacionit tokësor në Gaza

Spread the love

[12 dhjetor, 2023]

Ushtria izraelite tha të martën se 20 ushtarë ishin vrarë nga “zjarri miqësor” në Rripin e Gazës që nga fillimi i operacionit tokësor në enklavë në fund të tetorit, raporton Anadolu.

Nga 105 ushtarë izraelitë të vrarë në Gaza që nga fillimi i operacionit tokësor më 27 tetor, 20 u vranë nga zjarri miqësor, që përbën një të pestën e viktimave, citoi radioja ushtarake e Izraelit të thoshte një deklaratë e ushtrisë.

Një deklaratë e ushtrisë tha se nga 20 ushtarët e vrarë nga “zjarri miqësor”, 13 ushtarë u vranë pasi u identifikuan gabimisht si luftëtarë palestinezë. Dy ushtarë u vranë pasi u përplasën nga automjetet ushtarake, dy u vranë nga predha nga eksplozivi i vendosur qëllimisht nga forcat izraelite dhe një ushtar u vra nga një plumb endacak.

Deklarata vuri në dukje se ushtria po kryen vazhdimisht vlerësime të luftimeve të vazhdueshme në Gaza, duke përfshirë një vlerësim të incidenteve miqësore të zjarrit për të shmangur përsëritjen e tyre. [GN/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply