James Stavridis, ish-shefi i NATO-s: Lufta në Ukrainë mund të përfundojë në këtë datë

Spread the love

Ukraina dhe Rusia janë të goditura, thotë ish-komandanti i NATO-s, James Stavridis. Ai vlerëson një datë për fillimin e negociatave të paqes.

29 janar, 2024
Ish-komandanti i NATO-s, James Stavridis, vlerësoi një fund të mundshëm të luftës në Ukrainë në një podcast amerikan. “Mendoj se nga fundi i këtij viti, ndoshta pas zgjedhjeve në SHBA, kemi një moment për negociata të mundshme,” tha Stavridis për podkastin për The Cats Roundtable. Ai e quajti nëntorin si një dritare të mundshme mundësie për negociatat e paqes. Të dyja palët ndërluftuese janë duke luftuar dhe kanë nevojë për ndihmë nga vendet e tjera për të siguruar armë.
Konflikti do të përfundojë “si Lufta Koreane, që do të thotë se Rusia ka të ngjarë të ketë ende kontroll mbi një pjesë të Ukrainës, Krimesë dhe urën tokësore me Rusinë”, tha Stavridis.
Ai është i sigurt se Ukraina së shpejti do të pranohet në BE dhe NATO. “Unë shoh se Ukraina po i bashkohet NATO-s,” tha ai. “Unë mendoj se skicat e kësaj marrëveshjeje ndoshta do të bëhen më të qarta ndërsa viti përparon.”


Spread the love


Leave a Reply