Paralajmërimi i ministrit gjerman të Mbrojtjes: Ne duhet të bëhemi gati për luftë në Evropë

Spread the love

Paralajmërimi i ministrit gjerman të Mbrojtjes: Ne duhet të bëhemi gati për luftë në Evropë

[30 tetor, 2023]

Shoqëria gjermane dhe forcat e armatosura duhet të përgatiten për një luftë të mundshme në Evropë, tha ministri i mbrojtjes i vendit të dielën vonë. Boris Pistorius tha se lufta Rusi-Ukrainë ka qenë një pikë kthese historike për Gjermaninë, e cila duhet të sjellë një “ndryshim mentaliteti” në politikë dhe shoqëri.

“Konflikti në Lindjen e Mesme dhe lufta e Rusisë kundër Ukrainës duhet të kenë pasoja edhe në shoqërinë gjermane”, nënvizon ministri Federal i Mbrojtjes.

“Gjermania duhet të jetë mbrojtëse, kjo vlen si për Bundeswehr-in ashtu edhe për shoqërinë”, shtoi ai. “Duhet të bëhemi gati për luftë”, theksoi Pistorius.

Në të njëjtën kohë, Gjermania do të bëjë gjithçka në konfliktin në Lindjen e Mesme për të siguruar që të mos ketë përshkallëzim të mëtejshëm.

“Ne duhet të mësohemi me idenë se mund të ketë një kërcënim lufte në Evropë dhe kjo do të thotë që ne duhet të bëhemi gati për luftë,” i tha ai transmetuesit publik ZDF.

“Ne duhet të jemi gati të mbrohemi dhe të përgatisim forcat e armatosura gjermane dhe shoqërinë për këtë”, shtoi ai.

Politikani socialdemokrat tha se Gjermania duhet të rrisë shpenzimet e saj të mbrojtjes dhe të modernizojë forcat e saj të armatosura për ta bërë atë të aftë për të adresuar sfidat e reja të sigurisë.

Pistorius hodhi poshtë pretendimet se qeveria federale ishte shumë e ngadaltë me të ashtuquajturën pikë kthese.

“Nuk bëhet shumë më shpejt se kaq”, theksoi ai. Jo vetëm që u ngrit një fond special për Bundeswehr-in me vlerë 100 miliardë euro, por u ndryshuan edhe strukturat. [Rruga Press]


Spread the love


Leave a Reply