Seritë e pyetjeve dhe përgjigjeve të luftës në Ukrainë: Sa mund të zgjasë kjo luftë?

Spread the love

Seritë e pyetjeve dhe përgjigjeve të luftës në Ukrainë: Sa mund të zgjasë kjo luftë?

Nga Peter Zeihan [22 maj 2023]

Ne po përfundojmë serinë tonë të pyetjeve dhe përgjigjeve të Luftës së Ukrainës me pyetjen më dëshpëruese deri më tani…sa kohë mund të zgjasë kjo luftë?

Aty është errësira, vërtet hon i errët.

Përgjigja e errët është se problemet aktuale të Rusisë mund t’i atribuohen çështjeve të mobilizimit dhe municioneve. Rusia ka ende një rezervë të thellë automjetesh të blinduara dhe furnizime që mund të përdorin…Ukraina jo…dhe zinxhiri logjistik perëndimor nuk është aq i mirë sa do të shpresonim. Po, SHBA-ja ka një sasi të konsiderueshme pajisjesh të mbetura, por shumica e vendeve tjera nuk e kanë (dhe në shumë raste, ata po konkurrojnë me Ukrainën për të rritur prodhimin e tyre).

Përgjigja vërtet e errët është se luftërat ruse janë rrallë të shpejta. Nëse asnjëra palë e këtij konflikti nuk mund të mbajë nivelet aktuale të prodhimit industrial, kjo ka të ngjarë të bëhet status quo-ja e jetesës në tokat kufitare ruse.

Përgjigja vërtet e errët është se situata demografike në Ukrainë para kësaj lufte ishte më se e tmerrshme dhe tani ka të ngjarë të jetë terminale. Pavarësisht se si do të luhatet kjo luftë, ne mund të jemi shumë mirë në gjeneratën e fundit të Ukrainës.

Nëse Rusia ndjek këtë rrugë, duke I përvetësuar fëmijët e rajoneve të pushtuara, në dhjetë vjetët në vijim nuk do të mbetet askush për të luftuar, aq më pak për të rindërtuar vendin.


Spread the love


Leave a Reply