Zakharova: Perëndimi nuk e fsheh më se qëndron pas planifikimit të kundërofensivës ukrainase

Spread the love

Zakharova: Perëndimi nuk e fsheh më se qëndron pas planifikimit të kundërofensivës ukrainase

Prishtinë/Zagreb, 27 prill 2023 – Perëndimi nuk e fsheh më se në fakt qëndron pas planifikimit të kundërofensivës së shumë paralajmëruar të Ukrainës dhe do të bëjë gjithçka për të siguruar suksesin e saj, tha mbrëmë zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zakharova.

“Perëndimi deklaron hapur se do të bëjë gjithçka për të siguruar që kundërsulmi i forcave të armatosura të Ukrainës, i planifikuar për të ardhmen e afërt, të jetë e suksesshme. Domethënë, siç mund ta imagjinoni, ata as nuk e fshehin më se janë pas gjithë këtij planifikimi ushtarak. Ata e ndihmojnë Ukrainën jo vetëm përmes udhëzimeve taktike, por gjithashtu kujdesen për dislokimin aktual të forcave sipas planit të tyre strategjik”, tha ajo, sipas TASS-it shtetëror.

Zaharova theksoi gjithashtu se përfaqësuesit e vendeve perëndimore janë të hapur për të kërkuar që pala ruse të pësojë humbjet më të mëdha të mundshme dhe “të konfirmojë edhe një herë me zë të lartë përfshirjen e tyre të drejtpërdrejtë në konflikt”. Të martën, New York Times, duke cituar dokumente të klasifikuara të Pentagonit dhe të inteligjencës amerikane që janë shfaqur në internet, raportoi se forcat e armatosura të Ukrainës planifikojnë të nisin një kundërofensivë në jug muajin e ardhshëm. Sipas gazetës, deri në fund të prillit, Ukraina pritet të përgatisë 12 brigada luftarake me rreth 4000 ushtarë secila. [GN/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply