Ambasadori rus: Bosnja dhe Hercegovina mund të anëtarësohet në NATO, por Moska do të përgjigjet “proporcionalisht”

Spread the love

Ambasadori rus: Bosnja dhe Hercegovina mund të anëtarësohet në NATO, por Moska do të përgjigjet “proporcionalisht”

Prishtinë/Zagreb, 7 shkurt 2023 – Ambasadori rus në BiH Igor Kalabuhov njoftoi të martën se Moska do të “përgjigjet proporcionalisht” ndaj anëtarësimit të mundshëm të BiH në NATO.

Në një postim në faqen e ambasadës ruse në Facebook, Kalabuhov pohoi se Rusia nuk është një kërcënim për Bosnjë dhe Hercegovinën tani, por shtoi se kjo mund të ndryshojë, varësisht nga zhvillimi i ngjarjeve në të ardhmen.

Duke debatuar me ata që janë të mendimit se Rusia vë në dyshim të drejtën e BiH për të marrë vendime nëse do të bëhet anëtare e plotë e NATO-s, Kalabuhov u tha qytetarëve të BiH se kjo nuk është e vërtetë, por shtoi se Moska ka të drejtë t’i përgjigjet vendimeve. e konsideron akt armiqësor.

“Ju duhet të kuptoni se nëse i bashkoheni një blloku, qëllimi kryesor i të cilit është shkatërrimi i Rusisë, atëherë ne… kemi të drejtë të mbrohemi. E kuptoni ndryshimin? Për sa kohë që ju nuk merrni masa ndaj nesh, ne ndihemi të relaksuar dhe nuk kemi nevojë të forcojmë mbrojtjen tonë”, ka shkruar ambasadori rus. Më pas ai përpunoi tezën se “hipotetikisht” Brukseli ose Uashingtoni mund të vendosin raketa bërthamore në territorin e BiH, gjë që në mënyrë të pashmangshme do të shkaktonte një përgjigje nga Moska.

Zgjedhja e Bosnjës dhe Hercegovinës për t’u anëtarësuar përfundimisht në NATO, siç shkroi Kalabuhov, është e lirë, por nënkupton të drejtën e Rusisë për t’u përgjigjur. “Ju lutemi mos na kufizoni në të drejtën tonë për t’u përgjigjur. Sigurisht, proporcionalisht. Derisa të jemi qind për qind të sigurt për realitetin e planeve tinzare për shkatërrimin e vendit tonë, askush nuk do të shtyp butonin e kuq”, ka shkruar ambasadori rus në një tekst të publikuar me rastin e 10 shkurtit, që në Rusi shënohet. si “dita e punëtorit diplomatik”. [GN/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply