Avioni amerikan spiun RC-135W mbërriti në hapësirën ajrore të Ukrainës

Spread the love

Avioni amerikan spiun RC-135W mbërriti në hapësirën ajrore të Ukrainës

Prishitnë, 11 dhjetor – Avioni i Forcave Ajrore të SHBA RC-135W Rivet Joint u ngrit nga Mbretëria e Bashkuar në hapësirën ajrore të Ukrainës, sipas shërbimit global të monitorimit të fluturimeve Flightradar24, sipas një hetimi nga Defence Blog.

Aeroplani spiun u regjistrua në fluturimin mbi hapësirën ajrore të Ukrainës mëngjesin e sotëm sipas orës lokale të Ukrainës, sipas shërbimit të monitorimit të fluturimeve. RC-135W Rivet Joint është një avion informacioni, vëzhgimi dhe zbulimi i krijuar për të mbledhur telemetrinë dhe inteligjencë të tjera elektronike. Avioni zbulues u siguron përdoruesve në nivel shtetëror aftësinë për të mbledhur, analizuar dhe shpërndarë informacione në vend në kohë pothuajse reale.

Avioni është një C-135 i modifikuar gjerësisht. Modifikimet e Rivet Join lidhen kryesisht me paketën e tij të sensorëve që lejon ekuipazhin e misionit të zbulojë, identifikojë dhe gjeolokodojë sinjalet në të gjithë spektrin elektromagnetik. Ekuipazhi i misionit më pas mund të përcjellë informacionin e mbledhur në një sërë formatesh përmes një pakete të gjerë komunikimi. Më shumë se 30 persona janë ulur brenda, duke përfshirë ekuipazhin e kabinës, oficerët e luftës elektronike, operatorët e inteligjencës dhe teknikët e mirëmbajtjes gjatë fluturimit. Disa burime të pakonfirmuara thonë se arsyeja e paraqitjes së avionit zbulues amerikan mbi Ukrainë është aktivizimi i sistemeve ruse Buk përgjatë kufirit. Sistemi raketor tokë-ajër i Rusisë Buk thuhet se është zhvendosur në një vendndodhje të re pranë fshatit Maslovka pranë Voronezh, një distancë e shkurtër nga kufiri me Ukrainën.


Spread the love


Leave a Reply