Përfaqësues të lartë të Kishës Ruse vizitë ‘sekrete’ në Maqedoninë e Veriut

Spread the love

Përfaqësues të lartë të Kishës Ruse vizitë ‘sekrete’ në Maqedoninë e Veriut\

Shkruan: Naser Pajaziti

Shkup, 11 janar – Një delegacion i lartë kishtar rus i udhëhequr nga Mitropoliti Atnonij sot ka mbërritur në Maqedoninë e Veriut, për një vizitë tre ditore, por që kjo vizitë po tentohet të mbahet larg vëmendjes së opinionit.

Kjo kishë është përkrahëse e fuqishme e diktatorit rus Vlladimir Putin dhe krimeve të tij që po kryen me agresionin në Ukrainë.

Vizita misionare nisi pikërisht sot kur në Shkup erdhi zyrtari i lartë amerikan, Derek Chollet.

Delegacioni misionar rus, në këtë periudhë turbulencash rajonale dhe gjeostrategjike, do të qëndrojë për tri ditë në RMV dhe do të vizitojë disa kisha dhe manastire.

Mitropoliti Antonij po shoqërohet nga zëvendësi i tij Nikolai Balashov, i cili prej shumë vitesh ka qenë në krye të diplomacisë kishtare ruse, ndërsa ata po shoqërohen edhe nga ambasadori rus në Shkup, Sergej Bezdnikin.

Delegacioni kishtar rus është pritur nga anëtarët e Sinodit të Kishës Ortodokse Maqedonase – Arqipeshkvia e Ohrit, të cilët po thonë se s’ka asgjë sekrete, por nuk japin detaje. Sot takimi mes tyre ka zgjatur më shumë se një orë e gjysmë.

Por, ky delegacion do të qëndrojë edhe për tri ditë dhe do të vizitojë disa kisha dhe manastire.

A duhet një reagim më gjithëpërfshirës, sepse këto vizita misionare dihet se nuk janë qëllim mira dhe përbëjnë rrezik për interesat e vendit!


Spread the love


Leave a Reply