Putin shpall gjendjen e luftës në zonat e aneksuara

Spread the love

Putin shpall gjendjen e luftës në zonat e aneksuara

Prishtinë, 9 tetor – Presidenti rus Vladimir Putin ka shpallur gjendjen ushtarake në territoret e aneksuara të Ukrainës. Ai tashmë ka nënshkruar një dekret përkatës, tha Putin të mërkurën në një takim televiziv të Këshillit të Sigurimit Rus. Kjo shkon paralelisht me kompetencat e zgjeruara për administratat pushtuese ruse. Vendimi pritet të hyjë në fuqi të enjten.

Putin njoftoi gjithashtu se shtabet e mbrojtjes territoriale do të krijohen në çdo rajon. Ky mund të jetë tregues i një mobilizimi tjetër. Aneksimi i rajoneve Cherson, Donetsk, Luhansk dhe Zaporizhia nga Rusia nuk njihet ndërkombëtarisht. [ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply