Putini paralajmëroi ashpër Perëndimin: Sulmet tona strategjike do të jenë të shpejta rrufe!

Spread the love

Putin paralajmëron për pasoja në rast të ndërhyrjes së jashtme në “operacionin special në Ukrainë”

Prishtinë, 27 prill – Nëse dikush nga jashtë dëshiron të ndërhyjë në situatën në Ukrainë dhe të krijojë një kërcënim strategjik, atëherë goditjet do të jenë të shpejta rrufe, tha të mërkurën (27 prill) presidenti rus Vladimir Putin në një takim me anëtarët e Këshillit Legjislativ.

“Ne kemi marrë të gjitha vendimet për këtë çështje”, tha Putini, raporton RIA Novosti.

“E theksoj sërish: nëse dikush nga jashtë synon të ndërhyjë në ngjarjet në vazhdim dhe të krijojë kërcënime strategjike të papranueshme për Rusinë, ne duhet të dimë se sulmet tona hakmarrëse do të jenë të shpejta dhe të shpejta rrufe. Ne kemi të gjitha mjetet për këtë. Lloji me të cilin askush tjetër nuk mund të mburret për momentin. Dhe ne nuk do të mburremi. Ne do t’i përdorim ato sipas nevojës. Dhe dua të dinë të gjithë për këtë: ne kemi marrë të gjitha vendimet për këtë çështje!” theksoi lideri rus.

Ai deklaroi se “armiqtë e vendit tonë kanë përshpejtuar krijimin e armëve gjeopolitike, duke u mbështetur tek rusofobia dhe neo-nazistët dhe nga viti në vit duke e kthyer me guxim shtetin fqinj të Ukrainës në anti-Rusi”.

“Kur Rusia reagoi nga pozita vëllazërore ndaj krijimit të shtetit ukrainas (1991), natyrisht, ata u nisën nga fakti se do të ishte një shtet mik. Po, në kushtet e reja historike, natyrisht, askush nuk llogariste në krijimin e anti-Rusisë në territoret historike ruse. Dhe ne nuk mund ta lejojmë këtë. Dhe më pas e shtynë Ukrainën në një konfrontim të drejtpërdrejtë me vendin tonë”, tha presidenti rus.

Ai shtoi se “fati i materialeve harxhuese është i destinuar për popullin ukrainas”.

“Mendoj se ky realizim vjen tek një pjesë e madhe e popullsisë së Ukrainës. “E gjithë rrjedha e ngjarjeve të fundit, duke përfshirë pretendimet e regjimit të Kievit për posedim të armëve bërthamore, vendosjen e një rrjeti laboratorësh biologjikë perëndimor në territorin ukrainas dhe furnizimin e pandërprerë të Ukrainës me armë moderne, konfirmojnë përgjigjen tonë ndaj këtyre planeve cinike”, raportohet nga të gjitha mediat kryesore ruse.

[GN/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply