Rusia po shkon drejt shtetëzimit të një pjese të pronës ukrainase

Spread the love

Rusia po shkon drejt shtetëzimit të një pjese të pronës ukrainase
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prishtinë, 8 qershor Pasuria e zyrtarëve ukrainas dhe ushtrisë ukrainase që është “e përfshirë në bombardimin e territoreve të Rusisë dhe Donbasit” mund të shtetëzohet, sipas një propozimi legjislativ drejtuar qeverisë ruse dhe Komitetit Hetues, raporton media ruse Izvestia.

Supozohet se fondet e sekuestruara duhet të përdoren për kompensimin e viktimave. Përkrahësit e ankesës theksojnë se një lëvizje e tillë nga Moska do të jetë një përgjigje simetrike ndaj ligjit të nënshkruar nga Vladimir Zelensky për konfiskimin me forcë të pronës ruse në Ukrainë.

Duma e Shtetit, dhoma e ulët e parlamentit rus, mbështet gjerësisht idenë, duke theksuar nevojën për të zhvilluar një mekanizëm ligjor për të ruajtur institucionin e pronës private. Më 11 maj, qeveria ukrainase vendosi të shtetëzojë një pjesë të pasurisë së Rusisë duke e transferuar atë në Fondin Kombëtar të Investimeve, i krijuar për të forcuar ushtrinë e vendit. Sipas raporteve, në fund të majit në Ukrainë u sekuestrua prona e Rusisë dhe Bjellorusisë me vlerë më shumë se një miliard dollarë.

“Përgjigja simetrike ndaj konfiskimit të pronave ruse në Ukrainë duhet të jetë një sinjal i qartë për vendet e tjera, të cilat tashmë kanë filluar të diskutojnë hapur se si të asgjësojnë pasurinë e ngrirë të Rusisë”, tha deputeti i Partisë Komuniste, Sergei Obukhov, për Izvestia. Nisma duhet të jetë në përputhje me legjislacionin ndërkombëtar dhe rus, pretendon zëvendëskryetari i Komitetit të Dumës Shtetërore për Sigurinë Kombëtare dhe Kundër Korrupsionit, Anatoli Viborni. “Nëse ne mund të zhvillojmë një mekanizëm ligjor që nga njëra anë ruan institucionin e pronës private dhe, nga ana tjetër, mundëson shndërrimin e pronës në të ardhura shtetërore, atëherë të gjithë duhet të punojmë për një zgjidhje të tillë. tha politikani.


Spread the love


Leave a Reply