SHBA-të nuk i janë përgjigjur pyetjes kryesore të Rusisë

Spread the love

SHBA-të nuk i janë përgjigjur pyetjes kryesore të Rusisë

Prishtinë, 27 janar – Përgjigja e SHBA ndaj pyetjes kryesore të Rusisë për garancitë e sigurisë nuk është pozitive, tha sot ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov.

Në dokumentin e dorëzuar ka një reagim, i cili na lejon të llogarisim në fillimin e një bisede serioze, por për çështje dytësore, thekson Lavrov. Pika kryesore për Rusinë është papranueshmëria e zgjerimit të mëtejshëm të NATO-s në lindje dhe vendosja e armëve goditëse që mund të kërcënojnë territorin rus, shtoi ai.

Ministri i Jashtëm rus tërhoqi vëmendjen për faktin se përmbajtja e përgjigjeve të SHBA-së dhe NATO-s do të bëhet e njohur për publikun e gjerë në të ardhmen e afërt. Pas koordinimit ndërministror (në kuadër të strukturave qeveritare ruse, op. Cit.) Në lidhje me dokumentet e marra do të informohet presidenti rus Vladimir Putin.

Vetë Kremlini, nga ana tjetër, nuk tha nëse ka ndonjë anë pozitive në përgjigjet e Shteteve të Bashkuara dhe NATO-s. Zëdhënësi presidencial Dmitry Peskov nuk pranoi të komentojë mbi këtë çështje, duke theksuar se presidenti i ka dokumentet dhe se do të duhet pak kohë për t’i analizuar ato. Nuk duhet të nxitojmë në asnjë përfundim, tha Peskov, transmeton RIA Novosti.  [GN/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply