ShBA-të planifikojnë ndihmë të re ushtarake për Ukrainën: helikopterë, automjete të gjithë terrenit,…

Spread the love

ShBA-të planifikojnë ndihmë të re ushtarake për Ukrainën: helikopterë, automjete të gjithë terrenit,…

Washington Post raportoi më 12 prill, duke cituar zyrtarë të administratës amerikane, se Pentagoni po konsideronte si nevojë urgjente dërgimin e helikopterëve Mi-17 (foto kopertina) dhe SUV-ve Humvee në Ukrainë në një paketë të re ndihme ushtarake.

Një paketë e re ndihme ushtarake për Kievin mund të vlerësohet në 750 milionë dollarë. Burimet thonë se ende nuk është marrë vendimi përfundimtar se cilat lloje armësh do të jenë në paketën e re.

Sipas planeve fillestare, bëhet fjalë për obus, dronë të mbrojtjes bregdetare dhe kostume për mbrojtje radioaktive, kimike dhe biologjike.

Sipas Shtëpisë së Bardhë, bëhet e ditur në një deklaratë zyrtare të lëshuar më 8 prill, Uashingtoni ka ofruar më shumë se 1.7 miliardë dollarë ndihmë ushtarake për Kievin që nga fillimi i operacionit ushtarak rus në Ukrainë,. [GN/]


Spread the love


Leave a Reply