Takimi Putin-Wang Yi: Rusia dhe Kina kanë një qëndrim të përbashkët për krijimin e një bote multipolare

Spread the love

[20 shtator 2023]

Rusia dhe Kina kanë një qëndrim të përbashkët për formimin e një bote shumëpolare, gjë që u konfirmua nga vizita e fundit e liderit kinez Xi Jinping në Federatën Ruse, tha Presidenti rus Vladimir Putin të mërkurën, më 20 shtator, gjatë një takimi me ministrin e Jashtëm kinez. Wang Yi në Shën Petersburg.raportojnë mediat ruse.

“Ajo (vizita) i dha një shtysë të mirë zhvillimit të marrëdhënieve dypalëshe. Kjo i referohet çështjeve ndërkombëtare. Ne flasim këtu nga pozicioni unik i formimit të një bote multipolare, dhe jo një botë sipas disa rregullave që askush nuk mund t’i shohë, të cilat ndryshojnë çdo ditë në përputhje me situatën, për të mirën e atyre që dolën me këtë formulë qesharake, “tha Putin.

Ka të gjitha arsyet për të shpresuar se shkëmbimi tregtar midis Rusisë dhe Kinës do t’i afrohet shifrës prej 200 miliardë dollarësh, tha gjithashtu kreu i shtetit rus.

Kohët e fundit, në një takim me Presidentin e Këshillit Shtetëror të Republikës Popullore të Kinës (në fakt, funksioni i Kryeministrit, op. GN.), të cilin e takova në margjinat e Forumit ndërkombëtar të Lindjes së Largët në Vladivostok. , deklaruam se në muajin e parë të këtij viti, qarkullimi tregtar i ka kaluar 120 miliardë dollarë. Dhe ne kemi të gjitha arsyet të shpresojmë se në çdo rast do t’i afrohemi shifrës 200 miliardë”, tha Putin në takimin me diplomatin e parë kinez. [GN/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply