Britania e Madhe i kërkon Rusisë që të mos njohë rajonet e shkëputura si të pavarura

Spread the love

Britania e Madhe i kërkon Rusisë që të mos njohë rajonet e shkëputura si të pavarura

Prishtinë, 17 shkurt – Mbretëria e Bashkuar ka thënë se një kërkesë nga parlamenti rus që presidenti Vladimir Putin duhet të njohë rajonet separatiste të Ukrainës Donetsk dhe Luhansk si të pavarura, tregoi “mospërfillje flagrante” për angazhimet e procesit të paqes të Moskës.

“Nëse kjo kërkesë do të pranohej, do të përfaqësonte një sulm të mëtejshëm ndaj sovranitetit dhe integritetit territorial të Ukrainës, do të sinjalizonte një fund të procesit të Minskut dhe do të demonstronte një vendim rus për të zgjedhur një rrugë konfrontimi në vend të dialogut”, tha Ministrja e Jashtme britanike Liz Truss.

Sekretari i Shtetit i SHBA Antony Blinken kritikoi masën e ligjvënësve rusë drejt njohjes së dy rajoneve separatiste të mbështetur nga Rusia si të pavarura. [RrugaPress/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply