Departamenti Amerikan i Drejtësisë do të emërojë këshilltar special për Trump-in

Spread the love

Departamenti Amerikan i Drejtësisë do të emërojë këshilltar special për Trump-in

Prokurori i Përgjithshëm Merrick Garland donte të bënte një njoftim përkatës të premten. Vetëm pak ditë më parë, Trump shpalli kandidaturën e tij për presidencën e vitit 2024.

Sipas raportimeve të mediave, Departamenti Amerikan i Drejtësisë do të punësojë një hetues special të pavarur për të hetuar ish-presidentin Donald Trump. Prokurori i Përgjithshëm Merrick Garland dëshiron të bëjë një njoftim përkatës të premten, raporton ndër të tjera Wall Street Journal dhe kanali i lajmeve CNN. Sipas CNN, do të përfshihen hetimet për dokumentet sekrete të konfiskuara në pronën private të Trump-it, Mar-a-Lago dhe pjesë të hetimit për sulmin në Kapitol më 6 janar 2021.

Departamenti i Drejtësisë njoftoi në një konferencë për shtyp për Garlands në orën 14:15 me orën lokale. Trump-i vetëm të martën në mbrëmje njoftoi se donte të kandidonte sërish në zgjedhjet presidenciale të vitit 2024. Emërimi i një avokati special të pavarur ka të ngjarë të ndjekë qëllimin për të hequr erën nga velat e akuzave për instrumentalizimin politik të Departamentit të Drejtësisë.

Një hetues i posaçëm ishte marrë tashmë me Trump-in, pikërisht  Robert Mueller hetoi akuzat për ndërhyrje ruse në favor të Trump-it në zgjedhjet presidenciale të 2016 në SHBA gjatë qëndrimit të republikanit në Shtëpinë e Bardhë në 2017. Gjatë hetimit të tij gati dy-vjeçar, ish-kreu i policisë federale të FBI-së nuk gjeti prova të mjaftueshme të marrëveshjes së fshehtë të paligjshme midis ekipit të fushatës së Trump-it dhe Rusisë. Megjithatë, ai shprehimisht nuk e shfajësoi Presidentin nga dyshimi për pengim kriminal të drejtësisë. [FAZ/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply