Komunikimi në distancë i Joe Biden-it dhe Xi Jinping-ut

Spread the love

Prishtinë, 10 shtator – Mbrëmë, presidenti amerikan Joe Biden dhe lideri kinez Xi Jinping patën një bisedë telefonike. Siç tha Shtëpia e Bardhë, të dy burrat shtetërorë diskutuan, jo vetëm fushat ku interesat e të dy vendeve përkojnë, por edhe ato që ndryshojnë.

“Të dy udhëheqësit drejtuan një diskutim të gjerë strategjik gjatë të cilit ata diskutuan fushat ku interesat tona përkojnë, si dhe fushat ku interesat, vlerat dhe pikëpamjet tona ndryshojnë. Ata ranë dakord të diskutojnë të dy grupet e çështjeve hapur dhe me ndershmëri, “thuhet në deklaratë.

Presidentët Biden dhe Jinping diskutuan përgjegjësinë e Shteteve të Bashkuara dhe Kinës për të siguruar që konkurrenca mes tyre të mos përshkallëzohet në konflikt.

Në një bisedë me Xi Jinping, Biden theksoi interesin e SHBA për stabilitet në rajonin Indo-Paqësor. [https://www.geopolitika.news/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply