Lavrov: Shpresojmë se Shtetet e Bashkuara nuk do ta kthejnë BiH në një zonë konflikti me Rusinë

Spread the love

Lavrov: Shpresojmë se Shtetet e Bashkuara nuk do ta kthejnë BiH në një zonë konflikti me Rusinë

Prishtinë, 24 dhjetor – Moska pret që administrata e Biden-it të ketë sens të përbashkët dhe vullnet politik të mjaftueshëm për të mos e kthyer Ballkanin në një arenë tjetër për konflikt me Rusinë, tha ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov në një intervistë për gazetën e Sarajevës Oslobodjenje me rastin e 25 vjetorit të marrëdhënieve diplomatike mes Rusisë dhe Bosnjëë e Hercegovinës.

Duke e përshkruar Bosnjën dhe Hercegovinën si “viktimë të konfliktit ruso-amerikan”, Lavrov theksoi se Moska nuk dëshiron të arrijë zgjidhje në dëm të interesave të njerëzve të tjerë ose të detyrojë partnerët e saj të zgjedhin “ose me ne ose kundër nesh”. “Pozicioni ynë parimor dihet. Çështjet rajonale kërkojnë zgjidhje rajonale të bazuara në dialog gjithëpërfshirës, ​​duke pasur parasysh pikëpamjet e të gjitha palëve të interesuara. Megjithatë, më duhet të theksoj se Uashingtoni kohët e fundit i është shmangur bisedës me ne, jo vetëm për Bosnje-Hercegovinën, por edhe për të gjithë Ballkanin. “Shpresojmë që administrata Biden-it të ketë vullnet dhe arsye të mjaftueshme politike për të mos e kthyer Ballkanin në një arenë tjetër për luftën kundër Rusisë, përndryshe do të përfundojë me pasoja të dëmshme për Evropën në tërësi”, paralajmëroi Lavrov.


Spread the love


Leave a Reply