Mbretëresha Elizabeta 2  ka vdekur – çfarë ndodh tani

Spread the love

Mbretëresha Elizabeta II  ka vdekur – çfarë ndodh tani?

Protokolli për “D-Day” është planifikuar me përpikëri paraprakisht. “Operacione” të ndryshme pasojnë vdekjen e Mbretëreshës.

Londër – “Ura e Londrës është rrëzuar.” Me këtë fjali – në gjermanisht diçka si “Ura e Londrës është shembur” – sekretari privat i Mbretëreshës informoi kryeministrin britanik se Mbretëresha Elizabeth II ka vdekur.

Këta janë hapat e ardhshëm, sipas Shoqatës së Shtypit të Jashtëm të Mbretërisë së Bashkuar:

– Dita që Mbretëresha vdiq quhet D-Day. Çdo ditë pasuese deri në ditën e varrimit quhet D-Day+1, D-Day+2 e kështu me radhë.

– Ministrat u njoftuan për vdekjen me email. Flamujt janë ulur në gjysmështizë në Whitehall në distriktin qeveritar të Londrës.

– Parlamenti britanik dhe parlamentet e Skocisë, Uellsit dhe Irlandës së Veriut kanë shtyrë aktivitetet e tyre.

– Një faqe e zezë shfaqet në faqen e internetit të familjes mbretërore me një deklaratë që konfirmon vdekjen. Një banderolë e zezë shfaqet në faqen e internetit të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar.

– Kryeministri do të jetë i pari që do të bëjë një deklaratë.

– Familja mbretërore do të publikojë planet për funeralin shtetëror, i cili pritet të bëhet dhjetë ditë pas vdekjes. Shpallet një minutë heshtje kombëtare.

– Kryeministri do të mbajë një audiencë me mbretin e ri. Duke bërë këtë, ai fillon Operacionin Pranvera Tide.

– Elisabeta II trashëgohet nga djali i saj Princi Charles. Ai merr emrin Charles III-të.

– Mbreti do t’i drejtohet kombit në orën 18:00 në ditën që merr trashëgimin. [ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply