Medvedev: Rusia “do të copëtohet” nëse humb luftën në Ukrainë

Spread the love

Medvedev: Rusia “do të copëtohet” nëse humb luftën në Ukrainë

BY: ADM

IN: COUNTRY PROFILESEU, THE BALKANS, EASTERN EUROPE/ RUSSIA, TURKEY, INTERVIEWS FORCAST GEOPOLITICS

Ish-presidenti rus Dimitri Medvedev tha se vendi “do të copëtohet” nëse humb luftën në Ukrainë. “Nëse Rusia ndalon operacionin ushtarak special pa arritur fitore, Rusia do të zhduket, ajo do të copëtohet”, tha Medvedev në një postim në Telegram të mërkurën, duke përdorur eufemizmin për pushtimin rus të Ukrainës. “Nëse SHBA ndalon furnizimin me armë për regjimin e Kievit, lufta do të përfundojë.” Komentet e Medvedevit pasojnë fjalimin e presidentit amerikan Joe Biden në Poloni të martën. Gjatë fjalimit të tij, Biden tha: “Nëse Rusia do të ndalonte pushtimin e Ukrainës, do t’i jepte fund luftës. Nëse Ukraina ndalonte së mbrojturi veten kundër Rusisë, do të ishte fundi i Ukrainës“, për të cilën Medvedev pretendoi se ishte “një gënjeshtër e rafinuar”.

Pse u bën thirrje njerëzve të një vendi tjetër në një kohë kur është plot me probleme të brendshme? Me çfarë frike duhet të dëgjojmë një politikan nga një shtet armiqësor që kullon urrejtje për atdheun tonë? Pse qytetarët e Rusisë duhet t’i besojnë liderit të Shteteve të Bashkuara, i cili shkaktoi më së shumti luftëra në shekujt 20 dhe 21, e të na qortojnë për agresivitet? Medvedev duke përsëritur pretendimet se këtë zyrtarët amerikanë e shohin si një taktikë të çfarëdoshme – duke shtuar se qëllimi i Biden është “të sigurojë që Rusia të pësojë një “disfatë strategjike”.

Medvedev komentoi gjithashtu fjalimin e Putinit për gjendjen e kombit të martën, në veçanti një njoftim se Rusia po pezullon pjesëmarrjen e saj në traktatin e ri START për reduktimin e armëve bërthamore. Ai e quajti atë “një vendim të vonuar dhe të pashmangshëm”. “Ky është një vendim që do të ketë një jehonë të madhe në botë në përgjithësi dhe në Shtetet e Bashkuara në veçanti”, shtoi Medvedev. “Nëse Shtetet e Bashkuara duan humbjen e Rusisë, atëherë ne jemi në prag të një konflikti botëror,” vazhdoi ai. “Nëse Shtetet e Bashkuara duan të mposhtin Rusinë, atëherë ne kemi të drejtë të mbrohemi me çdo arme, përfshirë atë bërthamoren” . (Mariya Knight, CNN) (@ISSDMacedonia)


Spread the love


Leave a Reply