Në Rusi u ndaluan Instagram dhe Facebook

Spread the love

Në Rusi u ndaluan Instagram dhe Facebook

Prishtinë, 21 mars – Një gjykatë në Moskë ka identifikuar kompaninë amerikane
Meta – pronare e Instagram-it, Facebook-ut dhe WhatsApp-it – si një organizatë ekstremiste dhe urdhëroi ndalimin e aktiviteteve të saj në Rusi. Vendimi hyn në fuqi menjëherë, raporton media e qeverisë ruse RIA Novosti.

Meta-së i është i ndaluar të kryejë aktivitete në treg në Rusi, sepse kompania përhap thirrje për dhunë ndaj qytetarëve, shkel të drejtat e tyre dhe përbën kërcënim për rendin kushtetues, thanë përfaqësuesit e Zyrës së Kryeprokurorit të Federatës Ruse.

Në të njëjtën kohë, mesazheri WhatsApp, të cilin edhe Meta e zotëron, nuk është i ndaluar. “Ky vendim nuk vlen për aktivitetet e mesazheve WhatsApp të Metës për shkak të mungesës së funksioneve të shpërndarjes publike”, thuhet në tekst.

Përveç kësaj, individët që përdorin Facebook-un dhe Instagram-in nuk do të ndiqen penalisht për ekstremizëm. “Përdorimi i produkteve të Metës nga persona fizikë dhe juridikë nuk duhet të konsiderohet si pjesëmarrje në aktivitete ekstremiste”, thanë prokurorët. “Njerëzit nuk do të mbajnë përgjegjësi për vetë faktin që përdorin shërbimet e Metës”.


Spread the love


Leave a Reply