Scholz: Perëndimi duhet të përgatitet për një luftë të zgjatur në Ukrainë

Spread the love

Scholz: Perëndimi duhet të përgatitet për një luftë të zgjatur në Ukrainë

[19 qershor 2023] – Perëndimi duhet të rregullojë politikën e tij me shpresën se konflikti në Ukrainë mund të zgjatet pafundësisht, tha sot kancelari gjerman Olaf Scholz.

“Ne duhet të përgatitemi që akti i sulmit rus mund të zgjasë një kohë të gjatë,” tha kancelari gjerman Scholz, duke folur në një konferencë të përbashkët shtypi me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s Jens Stoltenberg. “Kjo është ajo për të cilën po përgatitemi dhe ne po drejtojmë politikën tonë. në përputhje me rrethanat,” tha ai është Scholz për Stoltenberg.

“Gjermania do të vazhdojë të jetë një mbështetëse e palëkundur e Ukrainës për aq kohë sa të jetë e nevojshme,” vazhdoi Scholz.“ Megjithatë, është e qartë se NATO nuk do të bëhet palë në konflikt”, përfundon ai.

Kancelari gjerman Olaf Scholz u takua sot në Berlin me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg. Bisedimet u fokusuan në samitin e ardhshëm të NATO-s, i cili është planifikuar të mbahet më 11 dhe 12 korrik në kryeqytetin e Lituanisë, Vilnius. [GN/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply