Shkarkohet shefi i shërbimit të inteligjencës ushtarake franceze – shkas sulmi rus në Ukrainë

Spread the love

Shkarkohet shefi i shërbimit të inteligjencës ushtarake franceze – shkas sulmi rus në Ukrainë

Prishtinë, 31 mars – Mediat franceze shkruajnë se kreu i shërbimit të inteligjencës ushtarake franceze (DRM), gjenerali Eric Vidot, jep dorëheqjen për shkak se departamenti i tij nuk kishte informacion specifik për planet e Rusisë për të pushtuar Ukrainën, raport L’Opinion më 30 mars.

Eric Vidot u shkarkua pas vetëm shtatë muajsh në detyrë, jo vetëm për shkak të mungesës së informacionit në lidhje me pushtimin rus, por edhe për shkak se ai nuk arriti të riorganizonte ministrinë që ai drejton, raportoi agjencia e lajmeve AFP.

Shërbimi i inteligjencës ushtarake është drejtpërdrejt në varësi të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Franceze. Siç tha më herët në një intervistë për Le Monde, shefi i shtabit, gjenerali Thierry Burcard, shërbimet franceze të inteligjencës e vlerësuan gabim situatën para konfliktit në Ukrainë, ndryshe nga amerikanët, të cilët e dinin se rusët do të sulmonin. “Shërbimet tona besonin se pushtimi i Ukrainës do të kishte çmim monstruoz dhe se rusët do të shikonin për opsione të tjera (si për shembull rrëzimi i Presidentit Zelensky).

Sipas L’Opinion, gjenerali 52-vjeçar Jacques Langlade de Mongro mund të zëvendësojë Vidot, që kishte kreun e inteligjencës ushtarake. Më parë ka komanduar Brigadën e 11-të Ajrore dhe ka shërbyer edhe si inspektor i Ushtrisë. [GN/ISHGJ]


Spread the love


Leave a Reply