Sulmet ruse, termocentrali më i madh bërthamor evropian pa energji elektrike

Spread the love

Sulmet ruse, termocentrali më i madh bërthamor evropian pa energji elektrike

Prishtinë, 9 mars – Sulmet ruse ndërprenë termocentralin bërthamor ukrainas Zaporizhzhia nga rrjeti energjetik ukrainas, njoftoi të enjten në mëngjes kompania energjetike Energoatom.

“Sot, linja e fundit e komunikimit midis termocentralit bërthamor të pushtuar në Zaporizhzhia dhe sistemit energjetik të Ukrainës u ndërpre”, thuhet në një deklaratë nga kompania Energoatom.

Është termocentrali më i madh i madh evropian.

Në gusht të vitit të kaluar, zjarret e shkaktuara nga granatimet prenë linjën e fundit të transmetimit të mbetur në termocentralin bërthamor të Zaporizhzhia, duke e shkëputur përkohësisht atë nga rrjeti kombëtar i Ukrainës për herë të parë në gati 40 vjet funksionim.

U deshën dy javë për të rivendosur energjinë në termocentral. [KOHA]


Spread the love


Leave a Reply