Udhëheqësit e Kinës dhe Rusisë do të marrin pjesë në samitin e G20 në Indonezi

Spread the love

Udhëheqësit e Kinës dhe Rusisë do të marrin pjesë në samitin e G20 në Indonezi

Prishtinë/Zagreb, 19 gusht – Presidenti kinez Xi Jinping dhe ai rus Vladimir Putin do të marrin pjesë në samitin e G20 në Indonezi, sipas informacionit të dhënë nga presidenti indonezian Joko Widodo, i cili do të jetë mikpritës i mbledhjes së këtij viti.

“Xi Jinping do të vijë. Presidenti Putin gjithashtu më tha se do të vinte”, tha Widodo në një intervistë për Bloomberg. Do të jetë takimi i 17-të i grupit të vendeve të G20 dhe do të mbahet në nëntor në resortin indonezian të Balit.
G20 është një platformë strategjike shumëpalëshe që lidh ekonomitë kryesore të zhvilluara dhe ato në zhvillim dhe këto 20 vende përbëjnë më shumë se 80% të PBB-së botërore, 75% të tregtisë ndërkombëtare dhe 60% të popullsisë së botës.

Anëtarët e G20 janë Argjentina, Australia, Brazili, Kanadaja, Kina, Franca, Gjermania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Koreja e Jugut, Meksika, Rusia, Arabia Saudite, Afrika e Jugut, Turqia, Britania e Madhe, Mbretëria e Bashkuar dhe vendet evropiane. Bashkimi. Si mysafir i përhershëm ishte ftuar edhe Spanja.


Spread the love


Leave a Reply